browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Životinjski svet

Crveni Fodi

Crvena Fodi, popularno poznat kao Crveni Madagaskar Fodi je mala ptica sa Madagaskara . Crvena Fodi ima maksimalnu dužinu 5 cm i težinu od 14-19 grama . Muški Fodi ptica je jarko crvene boje sa crnim oznakama oko svakog oka. Gornji deo tela ženskog fodi je maslinasto – braon i njegova podvozje je sivkasto – … Continue reading »

Categories: Životinjski svet | Comments Off on Crveni Fodi

Najmanje ptice Kolibri

Kolibri su male i slatke  ptice, perja živih boja kao u papagaja , pripadaju porodici Trochilidae . Kolibri zatrepere svojim krilima 12 – 80 puta u sekundi , to je nešto impresivno . Oni su takođe dobili neverovatne veštine da leti unazad i lebde u vazduhu.  Pogledajte ove neverovatne fotografije.

Categories: Životinjski svet | Comments Off on Najmanje ptice Kolibri

Ostrvo zečeva

Malo ostrvo Okunoshima u Japanskom moru, često se naziva Usagi Šima (” Zec ostrvo “) jer ima dosta divljih zečeva svuda naokolo, oni su mirni i može im se prići. Zec ostrvo takođe ima prelepe plaže.

Categories: Mesta, Životinjski svet | Comments Off on Ostrvo zečeva

Nacionalni park Komodo

Istočno od ostrva  Sumbawa i zapadno od ostrva  Flores, u središtu južne Indonezije, smešten je mali  arhipelag  koji je  kao  da je  zapeo u mezozoik. Indonezijski Komodo nacionalni park, prvenstveno je utemeljen zbog zaštite endemskih komodo zmajeva (guštera ).Nacionalni park Komodo je jedan od  7 novih svetskih čuda.

Categories: Priroda, Životinjski svet | Comments Off on Nacionalni park Komodo

Leptir i cvet

“Leptiriću, šareniću                                                                                                                                                                                            dođi meni amo                                                                                                                                                                                              evo imam lepu ružu                                                                                                                                                                                  pomiriši samo”.

Categories: Priroda, Životinjski svet | Comments Off on Leptir i cvet

Konji

Za ljubitelje konja, odabrali smo ove prelepe fotografije konja, lepih oblika i brzog kretanja.

Categories: Životinjski svet | Comments Off on Konji

Pingvini

Pingvini su ptice južnopolarnih mora. Potpuno su prilagođeni životu na vodi, ne lete, ali su odlični gnjurci, hrane se uglavnom ribom. Žive u velikim zajedničkim naseobinama. Najveći je kraljevski pingvin.

Categories: Životinjski svet | Comments Off on Pingvini

Fotografije ptica

Za ljubitelje ptica odabrali smo fotografije raznovrsnih ptica, prelepog perja.

Categories: Životinjski svet | Comments Off on Fotografije ptica

U dubinama Indijskog okeana

Vode oko Maldiva su prirodni akvarijum, pogled na ovu lepotu fascinira.

Categories: Priroda, Životinjski svet | Comments Off on U dubinama Indijskog okeana

Neobične morske ribe

U  svetu morskih dubina žive ribe koje imaju neobičan  oblik i boju.  Morski crvendaći ( Chelidonichthys  spinosus ) su ribe čije jedinke variraju u izgledu, a najzanimljivije su one čija peraja neodoljivo podsećaju na leptirova krila. Ove neobične ribe se mogu pronaći na dnu okeana u severozapadnom  Pacifiku. Nalaze se na dubinama oko  200 m, … Continue reading »

Categories: Životinjski svet | Comments Off on Neobične morske ribe